HEALTH

Het weekdagboek van Nayana met CVS

In de rubriek Weekdagboek, geven de lezers van Beterschap Gewenst een kijkje in hun eigen leven. Deze week is Nayana aan de beurt, een toffe dame die naast haar chronische aandoening bezig is om haar eigen bedrijf op te zetten. Hieronder geeft zij een kijkje in haar leven, lees je mee?

”Hi! Mijn naam is Nayana, ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend in Hengelo. Op dit moment ben ik bezig om mijn eigen onderneming op te zetten. Door middel van mijn eigen ervaring, kennis en opleidingen wil ik anderen coachen en begeleiden die beperkingen ervaren in hun gezondheid. Aan het einde van dit artikel zal ik daar nog wat meer over vertellen.”

”Ik heb vanaf mijn 14e een chronische aandoening. De auto-immuunziekte ‘Wegener’. Echter heb ik hier weinig last meer van. Ook ben ik jarenlang chronisch moe geweest. Ik heb zelfs 5 jaar geleden de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom red.) gekregen. Toch word ik op dit moment in mijn leven nog maar heel weinig beperkt door deze aandoeningen en wil ik er ook niet meer de nadruk op leggen dat ik ziek ben. Ik heb wel veel rust nodig en tijd voor mijzelf, om op te laden. Dit komt mede ook doordat ik hoog sensitief ben. Wanneer ik echt luister naar mijn lichaam dan ben ik tot zoveel in staat! Meer dan ik ooit had durven dromen.”

Maandag

Waar ik in de zomer nog om 7.00 uur energiek naast mijn bed stond, heb ik nu de herfst in aantocht is, steeds meer behoefte aan slaap. Hier geef ik lekker aan toe als dat mogelijk is. Dus ik stond vanmorgen om 8.30 uur op. Dan ga ik 20 minuten mediteren om mijn dag in rust en gefocust te starten. Daarna ga ik douchen, aankleden en naar beneden om te ontbijten. Om 10.00 uur ben ik dan klaar om te starten met mijn activiteiten voor die dag. Ik probeer elke dag dit ritueel aan te houden, bij de volgende dagen zal ik dit als mijn ochtendritueel benoemen.

Om 10.00 uur staat in mijn agenda dat ik aan de slag ga met Kickstart Your Business. Dat is het online programma van Zakenmeisje dat ik volg. Ik wil mijn eigen bedrijf opzetten en daarmee mensen met lichamelijke en/of geestelijke klachten helpen. Hen leren omgaan met de klachten, maar ook heel erg ingaan op de oorzaken van die klachten. Ons lichaam wil door middel van signalen dingen aan ons vertellen. Door te kijken naar je overtuigingen en mindset kun je al veel veranderen in het ervaren van je klachten. Ik heb dit zelf zo ervaren en zie het ook terug bij andere vrouwen die hetzelfde proces als ik hebben doorlopen. Ik zal er aan het einde van dit artikel nog iets meer over delen.

Om 12.00 uur ga ik lunchen, hier trek ik een uurtje voor uit. Meestal eet ik of een gebakken ei, soep of leftovers van het avondeten de dag ervoor. In ieder geval iets warms!

Om 14.00 uur staat er een Skype gesprek met mijn Zakensister Marlous op de agenda. Zij volgt hetzelfde online programma als ik en we zijn aan elkaar gekoppeld om elkaar te motiveren en stimuleren. Het klikt erg goed tussen ons.

Om 15.00 uur heb ik genoeg gewerkt voor vandaag. Ik ben mijn uren aan het opbouwen en aan het kijken wat het meest goed voelt voor mij.

Ik ga samen met mijn vriend een rondje wandelen, lekker een frisse neus halen. Daarna even rusten en een serie kijken. Om 17.00 uur begin ik altijd met koken. Dit keer een makkelijk wok gerecht.

Mijn avonden vul ik altijd anders, soms kijk ik een serie, soms werk ik nog een beetje als ik inspiratie heb of ik lees een boek. Ook was ik deze avond nog druk op Instagram omdat ik een Dankbaarheidschallenge had georganiseerd. De stories van de deelnemers deelde ik weer in mijn eigen stories met een opmerking erbij. Erg leuk om te doen!

Om 21.30 uur begin ik aan mijn avondritueel. Beneden alles afsluiten en de diffuser aanzetten met pepermuntolie tegen spinnen. Boven geef ik mijn konijn eten en knuffel ik hem nog even. Ik zet op de slaapkamer de diffuser aan met rustgevende olie. Nachtkleding aan, tandenpoetsen en crèmepjes op. In bed ga ik nog even lezen of mediteren en dan lekker op tijd slapen.

Dinsdag

Ik word erg moe wakker maar ga toch zoveel mogelijk mijn planning volgen. Om 10.00 uur begin ik aan een blog voor mijn eigen website. Deze rond ik na de lunch af. Vandaag werk ik maar 2,5 uur. Ik heb veel behoefte aan rust merk ik en daar geef ik aan toe. De rest van de dag lig ik op mijn kantoortje een serie te kijken of te lezen.

Woensdag

Ik sta vandaag weer energieker op. Om 10.00 uur ga ik bij mijn buurvrouw op bezoek! De eerste keer dat we echt de tijd nemen om beter kennis te maken. Ik neem graag een kleinigheidje mee als ik ergens op bezoek ga dus ik rij nog even naar het winkelcentrum voor een bloemetje. Het bezoek is erg gezellig en we kletsen over van alles. Te snel is het alweer tijd dat zij haar kinderen van school moet halen. We spreken af dat we vaker samen thee gaan drinken.

Thuis ga ik lunchen en in de middag wil ik graag werken. Ik kijk een paar masterclasses over online ondernemen terug en schrijf ideeën uit voor mijn eigen programma.

Om 17.00 uur is het weer kooktijd: gebakken krieltjes, vissticks en sperziebonen.

Na het eten ga ik lekker lezen. Ik lees nu een heel inspirerend boek van Tessa Koops; Cosmic Woman. Het gaat over ons ontwakingsproces en het bewust worden van andere energieën en dimensies. Er is zoveel meer dat wij nu nog niet zien! Dit soort boeken geven mij veel energie en inspiratie, vooral omdat ik in mijn eigen omgeving niemand heb die zich met deze zaken bezighoudt.

Donderdag

Donderdag alweer! De dagen vliegen echt voorbij. Vandaag besteed ik vooral aan ons huishouden. Eenmaal per week hebben we een hulp die alles goed schoonmaakt. Dat scheelt mij echt heel veel energie en die besteed ik zoveel liever aan de dingen waar ik blij van word. Wanneer zij aan het werk is ga ik ook klusjes doen zoals wasjes draaien en opvouwen, vuilnis wegbrengen, boodschappen opruimen. Best veel werk allemaal en omdat mijn vriend dit hele jaar al kampt met gezondheidsklachten komt het hele huishouden draaiende houden op mij terecht. Ik werd altijd tegengehouden door gedachtes dat ik niet teveel kon doen omdat ik anders moe werd. Dit jaar moèst ik wel! En ik kan zoveel meer dan ik altijd dacht, het heeft mijn vertrouwen onwijs vergroot. Mijn mindset is zo veranderd en ik laat mij niet snel meer tegenhouden. Zolang ik maar naar mijn lichaam luister en doe wat het vraagt. Ook al zegt mijn ego iets anders. Vroeger vond ik het heel frustrerend om te rusten wanneer ik zoveel wilde doen. Herkenbaar? Nu zie ik rust nemen als iets positiefs. Daardoor laad ik op en kan ik de beste versie van mijzelf zijn.

Vrijdag

Vrijdag de 13e vandaag. Voor mij geen ongeluksdag maar een dag vol leuke dingen! Om 11.00 uur ga ik Skypen met Lianne. Zij schrijft al een jaar gastblogs voor mij en persoonlijk hebben we ook erg leuk contact. Alleen woont ze niet bij mij om de hoek dus via Skype kunnen we even bijkletsen!

Na de lunch staat de volgende Skypecall op de agenda. Dit keer met Michelle van Gool. Ik heb haar via Instagram leren kennen en we hebben allebei een liefde voor essentiële oliën.

Na dit gesprek werk ik nog even aan mijn website. Vanavond hoef ik niet te koken maar bestellen we frietjes! Meestal doen we dit op zaterdag, dus waarom dit nu op vrijdag is weet ik niet meer J

Vannacht is het volle maan! Tijd om mijn edelstenen bij elkaar te zoeken, te reinigen en daarna buiten te zetten. Ik vind het altijd heerlijk om met dit soort rituelen bezig te zijn en te leven met het ritme van de maan. Onze voorouders deden dit altijd, maar wij zijn hier in het Westen ver verwijderd geraakt van de natuur. Gelukkig is het bewustzijn de afgelopen jaren flink gegroeid en houden steeds meer mensen zich bezig met natuurlijke voeding, kristallen, oliën en de maanfases.

Zaterdag & zondag

Deze dagen pak ik samen omdat ik in het weekend weinig heb gedaan. Het was een tijd om te rusten. Bijkomen van de afgelopen week en weer opladen voor de drukke week die komen gaat. Ik heb veel gelezen en series gekeken. Voor mij was dit een fijne week. Een goede balans tussen werk, sociale contacten, huishouden en rust voor mijzelf.

Meer over Nayana

 “Wanneer je beperkingen ervaart in je gezondheid en daardoor niet kan doen wat je graag wilt, is dat ontzettend frustrerend. Je komt al gauw in een negatieve spiraal terecht waar je zelf niet uit komt. Op dat moment is het heel fijn als er iemand is die met je meekijkt en die van buitenaf kan zien waar jij behoefte aan hebt om weer verder te kunnen. Door mijn eigen ervaring weet ik als geen ander hoe jij je voelt en voor jou zal het waarschijnlijk vertrouwder zijn om je verhaal te vertellen aan iemand die jou helemaal begrijpt.”

”In het online programma dat ik nu aan het opzetten ben ga ik mensen helpen om anders te leren kijken naar hun klachten. Wat wil je lichaam je vertellen? Welke overtuigingen heb je en welk verhaal vertel jij jezelf? Hoe is je mindset? Maar ook praktischer zaken zoals je grenzen leren aangeven en je energie verdelen over een dag of week. Naast het online programma zal ik ook 1 op 1 sessies gaan aanbieden. ”

”Healing zal een onderdeel worden van mijn aanbod. In combinatie met een coachingssessie of een healing op afstand op zichzelf. Ik hoop met mijn missie heel veel mensen te kunnen helpen. ”

Wil je meer weten over Nayana? Volg haar dan op Instagram voor dagelijkse inspiratie: @lovethismoment.nl. Voor meer informatie en haar aanbod kun je kijken op: www.lovethismoment.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *