HEALTH

Tips & tricks: selfcare-sunday

Zondag is mijn favoriete dag in de week. Zondagen lijken eindeloos te duren en het is de enige dag in de week dat ik mij niet schuldig voel als ik urenlang lig te niksen. Sinds kort heb ik mij echter voorgenomen om mij in mijn vrije tijd minder te niksen en mij meer te gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Hieronder heb ik een aantal aanraders verzameld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Maar omdat het zondag is, zijn ze stuk voor stuk luchtig & toegankelijk. Kan je ondertussen toch een beetje niksen ­čśë

Tony Robbins: I am not your guru

Tony Robbins is een levenscoach die immense conferenties organiseert over de hele wereld organiseert. Robbins is een tikkeltje Amerikaans, dus bereid je voor op een flink gehalte positivisme. Toch slaat de levenscoach af en toe de spijker op zijn kop. De documentaire geeft stof tot nadenken over jezelf en leert je meer egoïstisch zijn op momenten dat jij het nodig hebt.

Innsaei

Zelf ben ik ontzettend ge├»nteresseerd in de verbinding tussen lichaam en geest. Deze documentaire stelt dat de moderne mens nauwelijks nog in verbinding staat met onze innerlijke mens. Krist├şn ├ôlafsd├│ttir is een documentaire maakster uit Ijsland ziet dit als een belangrijke oorzaak van haar burn-out. Ze gaat met een vriendin op pad en reist de hele wereld over om spirituele leiders, wetenschappers en kunstenaars te vragen naar Innsaei. Innsaei is een IJslands concept dat mensen in staat stelt contact met elkaar te maken via empathie en intu├»tie. Interessant voor mensen die kampen met een burn-out, maar je kan de documentaire ook betrekken op chronisch ziek zijn.

Ikigai

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is ├ę├ęn van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van het Japanse eiland Okinawa het leiden. Ge├»nspireerd op de bewoners hebben de auteurs van dit boek de weg naar je eigen ikigai beschreven. Zelf ben ik altijd van overtuigd geweest dat iedereen een passie heeft of ergens in uitblinkt. En wanneer je datgeen af en toe doet of er zelfs je werk van maakt, zal dit zorgen dat je je beter voelt.

Winactie!

Omdat mijzelf het boek Ikigai ontzettend geholpen heeft in het vinden van mijn eigen passie, wens ik jou dit ook toe! Daarom verloot ik een exemplaar van het boek Ikigai onder de lezers van Beterschap Gewenst! Wil jij winnen? Laat hieronder dan een reactie achter waarom jij graag het boek zou willen lezen.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *