Over Beterschap Gewenst

Leuk dat je terecht bent gekomen op Beterschap gewenst! Deze blog gaat over alles waar je (eventueel) tegenaan loopt als je een chronische ziekte hebt. Wist jij dat één op de vier jongeren in Nederland een chronische aandoening heeft? Dat betekent dat of jij helaas die dikke pechvogel bent die kampt met een chronische aandoening of dat jij iemand in je omgeving hebt die chronisch ziek is. Toch valt er zowel online als offline weinig informatie te vinden over hoe je in het dagelijks leven omgaat met een chronische aandoening. En aangezien er 1,3 miljoen jongeren zijn die chronisch ziek zijn, is dit best gek toch?

Daarom ben ik Beterschap gewenst! begonnen, een blog waar je op een luchtige manier tips & tricks vind over het leven met een chronische aandoening. Ook vind je er ervaringsverhalen van andere jongeren die kampen met een chronische aandoening.

Ik ben Lynn en ik ben 25 jaar. Ikzelf heb de diagnose afweerstoornis SADNI en een chronisch b12-tekort. Ondanks de beperkingen die mijn aandoeningen af en toe met zich meebrengen, ben ik gelukkig in staat om een studie te volgen, een leuke bijbaan te hebben én mijn sociale leven te onderhouden (alhoewel dit af en toe gepaard gaat met de nodige moeite). Graag deel ik met je informatie & inzichten van mijzelf en anderen over chronisch ziek zijn. Dingen die ik graag eerder had geweten of vraagstukken waar ikzelf samen met anderen tegenaan loop.

Kortom, op deze blog vind je uiteenlopende tips & tricks die je hopelijk een klein beetje beterschap brengen in hoe je met een chronische ziekte om kan leren gaan. Heb je opmerkingen of wil je graag iets zien op de blog? Stuur dan gerust een berichtje!

PS: deze blog is gebaseerd op eigen ervaringen en opvattingen. Iedereen gaat op een andere manier om met zijn of haar ziekte. Wat voor de één werkt, kan voor de ander juist averechts werken. Deze blog is slechts een steuntje in de rug voor ieder die chronisch ziek is. Om ideeën op te doen, of om te weten dat je niet alleen bent. Bedenk vooral wat voor jou werkt en wat niet, want jijzelf bent uiteindelijk het aller belangrijkste!

Liefs,

Lynn