HEALTH

Help a girl out!

Meet Anke! Anke doet onderzoek naar een inclusieve arbeidsmarkt en heeft jouw hulp nodig!

Anke is 22 jaar en woonachtig in Breda. Op dit moment ben ze bezig met haar master in Human Resource Studies aan Tilburg University. ”Hiervoor heb ik een Bachelor gedaan in Communicatie, maar kon het studentenleven en het leren toch nog niet helemaal loslaten, waardoor ik ervoor heb gekozen om nog een master te gaan doen. Ik heb de switch gemaakt van Communicatie naar het vakgebied van Human Resource omdat ik het onderwerp van mens en organisatie en hoe deze twee samengaan heel interessant vindt. Een organisatie bestaat voor een groot deel uit de mensen die bij deze organisatie werken. Ieder mens is heel verschillend en hoe zorg je nou dat al deze mensen tevreden zijn en verbonden zijn met de organisatie? Dit zijn vraagstukken die me energie geven.”

Tell us more

”Het onderwerp van mijn Master Thesis is ook één van de onderwerpen die mij energie geeft en ook één van de redenen waarom ik voor deze Master heb gekozen. Het onderwerp van mijn Master Thesis gaat over het creëren van een duurzame baan voor mensen met een arbeidsbeperking. Tijdens mijn stages die ik heb gelopen op het HBO heb ik enkele collega’s gehad die te maken hadden met een bepaalde arbeidsbeperking, denk aan bijvoorbeeld een slechtziende collega of een collega die een chronische ziekte had. Ik vond het toen mooi om te zien hoe deze collega’s zo begeleid werden dat zij (bijna) geen problemen ondervonden met het uitvoeren van het werk en hoe tevreden en blij zij waren om dat werk te kunnen uitvoeren bij een ‘reguliere werkgever’. Ik vond het zo mooi om te zien hoe gelukkig deze persoon werd van het werk en hoe zij een toegevoegde waarde waren voor de organisatie waarin zij werkte. Zulke organisaties zijn voorbeelden van de zogenoemde ‘inclusieve werkgevers’. Een inclusieve werkgever biedt onder andere werkgelegenheid aan mensen die kampen met een arbeidsbeperking (fysiek of psychisch) en kan omgaan met de diversiteit in zijn organisatie. Het is voor mensen met een arbeidsbeperking belangrijk dat er wordt gekeken naar het individu, werk wellicht anders wordt ingericht en de begeleiding wordt gegeven die nodig is. Ook is het belangrijk om in te zien wat de werknemer de organisatie brengt en vice versa. ”

”Een inclusieve arbeidsmarkt wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Niet alleen omdat in 2013 de ‘banenafspraak’ is ingesteld waarin de overheid-, en werkgevers- en werknemersorganisaties de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner willen maken voor mensen met een arbeidsbeperking, maar ook omdat organisaties steeds meer moeite krijgen om vacatures in te vullen en omdat mensen met een arbeidsbeperking zeker van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie. Het is dus belangrijk dat iedereen die kán werken ook mág werken.”

”Daarom doe ik onderzoek naar hoe een ‘match’ tussen de persoon met een arbeidsbeperking en de organisatie waarin zij werken een duurzame baan kan creëren voor deze mensen. ”

En nu?

”Om mijn onderzoek af te kunnen ronden ben ik op zoek naar mensen die willen meewerken aan dit onderzoek. Voor mijn onderzoek wil ik mensen met een arbeidsbeperking interviewen. Ook wil ik een HR medewerker/managers of lijnmanager interviewen die binnen dezelfde organisatie als jou werkt. Beide interviews zullen ongeveer een uur duren. Dit interview is geheel op vrijwillige basis en zal plaatsvinden op een door jou gekozen plaats en tijd. Kort na het interview zal een samenvatting naar je worden opgestuurd en ook zal ik mijn masterscriptie met je delen waarin voor jou en jouw werkgever mogelijk nieuwe inzichten naar voren komen. Alle interviews zijn volledig anoniem. Ben jij degene die ik zoek, namelijk iemand die een arbeidsbeperking heeft en werkzaam is binnen een organisatie, neem dan vooral contact op met mij via onderstaande contactgegevens!”

Contactgegevens

Je kan Anke bereiken via haar studie e-mail: a.j.a.hesselmans@uvt.nl. Vind je het fijner om te appen of bellen? Dan kan je Anke bereiken via 06-30760854

Heb jij ergens hulp mee nodig omtrent chronisch ziek zijn? Stuur dan even een mailtje naar info@beterschapgewenst.nl voor een oproepje!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *