TIPS & TRICKS

Handige apps voor mensen met een chronische ziekte

Nu Nederland massaal thuis is komen te zitten, vliegen de tips voor handige apps je om de oren. Ik zocht eens uit welke praktische apps er bestaan voor mensen met een chronische aandoening. Hieronder vind je een overzicht met handige apps voor mensen met een chronische ziekte die ook nog eens gratis te downloaden zijn, een win-win situatie dus!

Mijn pijndagboek

Een fijne app waarbij je bij kan houden middels een kaart van het lichaam waar je pijn hebt, de frequentie van de pijn en de sterkte van de pijn. Het komt regelmatig voor dat artsen aan mensen met een chronische ziekte vragen om een pijndagboek bij te houden om zo de klachten inzichtelijker te krijgen. En hoewel er niks mis is met het bijhouden van een ouderwets dagboek, is deze app stiekem wel erg praktisch.

Hoge nood

Deze app is perfect voor mensen die regelmatig last hebben van hun buik en graag op de hoogte zijn van de dichtstbijzijnde openbare toiletten in de buurt. Je zet je locatie aan en vervolgens toont de app of er een openbaar toilet in de buurt is en deelt ook meteen de afstand en de openingstijden.

Medicatie en pil herinnering

Twijfel jij soms ook of je je medicatie wel genomen hebt? Of vind je het sowieso fijn om te herinnerd te worden aan het innemen van je medicatie? Deze app geeft een seintje wanneer het tijd is om je medicatie in te nemen. Ook houdt de app bij of je je medicatie al ingenomen hebt, dit is bijvoorbeeld handig op momenten dat je onverhoopt in het ziekenhuis belandt en zelf niet meer aanspreekbaar bent.

All I can eat

Heb je last van voedsel allergieën of een intolerantie? Deze app biedt de mogelijkheid om te checken wat je wel of niet mag eten. Je voert het product in of scant het label, en voila! Er verschijnt een lijst met allergenen die in het product zitten waardoor jij kan checken of jij dit veilig kan eten of niet.

Heart rate plus

Het kan zijn dat je last hebt van een hoge hartslag door stress of het afbouwen van medicatie. Met de app Heart Rate Plus kan je op een makkelijk manier je hartslag meten. Tijdens de meting leg je je vinger op de het zaklamp knopje naast de camera van je telefoon. Binnen 30 seconden verschijnt vervolgens de frequentie van jouw hartslag. Handig toch?

Access now

Access now is een app in het leven geroepen door een jonge dame die wegens gezondheidsproblemen in een rolstoel zit. Zij worstelde met het feit dat ze van tevoren niet goed wist welke openbare plekken rolstoel toegankelijk zijn. Om dit beter in kaart te brengen, heeft ze Access Now ontwikkeld. Gebruikers van de app kunnen zelf beoordelingen schrijven over de toegankelijkheid van openbare plekken. Zo kunnen rolstoelgebruikers van te voren checken of een plek makkelijk begaanbaar is voor hen of niet. In Nederland zijn er nog niet veel gebruikers, dus laten we hier met zijn alleen een boost aan geven!

Ken jij nog handige apps die nuttig kunnen zijn voor mensen met een chronische ziekte? Laat het weten in een reactie hieronder!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *