HEALTH,  MIND

CREATIVE SUNDAY – BLOEMEN TAK

Hoe leuk is deze hangtak met bloemen? Of je nu chronisch ziek bent of gezond, a sunday well spent brings a week of content. Ik ben zelf gek op planten en bloemen, maar ik ben onlangs toch maar overgestapt op nep bloemen en planten. Ik vergat ze namelijk dikwijls water te geven waardoor de hele boel er binnen no time verlept bij hing. En ik ben erachter gekomen dat nep bloemen en planten best oké zijn. Zo zijn ze superhandig als je allergisch bent en hoef je nooit bang te zijn dat je ze laat verwelken. Dus sinds kort ben ik bezig met ideeën verzamelen om een leuke draai aan nep bloemen en planten te geven. Hierbij een creatieve to-do die iedereen zelf ook kan maken, zelfs als je twee linkerhanden hebt 😉

Oh, en als spoonie tip: ik zorg er altijd voor dat ik een stapel creatieve/knutsel spullen in huis heb. Wanneer ik een dag moe ben en niet zo actief bezig kan zijn, is knutselen en freubelen voor mij dé uitkomst om lekker bezig te zijn zonder dat je je erg in hoeft te spannen. Een leuk muziekje of podcast op de achtergrond en let’s knutsel!

De benodigdheden voor de bloemen tak

Benodigdheden voor de bloemen tak

-Een tak (ik vond er eentje in het park. een mooi excuus om even te wandelen!)

– Nep bloemen. Ik haalde de mijne bij de Action, waar ze tussen de 0,40 en 1,20 cent kosten per stuk/bosje. Het mooiste is als je ‘opvul bloemen’ haalt (dit zijn takjes met kleinere bloemetjes) en enkele grotere bloemen.

-Eucalyptus (eventueel). Ik hou zelf erg van de geur van eucalyptus, dus als je dit ook lekker vindt ruiken, kan je dit ook halen bij de bloemist.

-Glaasjes (deze haalde ik ook bij de Action voor 0,40 cent per stuk)

-Een dik & een dunner touw (vind je bij elke bouwmarkt maar ook bij wederom de Action)

-Hamer

-Spijker

-Schaar (of eventueel een mesje)

Stap 1

Knip of snijd de nep bloemen af. Het is het handigst als je het vaasje er eventjes bij pakt en bepaald hoe lang je de bloemen wilt hebben. Het mooiste is als je afwisselt in de lengte, zodat de bloemen niet allemaal even lang zijn. De nep bloemen zijn vanbinnen gemaakt van ijzerdraad, dus je kan het beste een sterke schaar of een mesje gebruiken. Een ijzertang doet ook goed zijn werk!

Bepaal hoe lang je de bloemen wilt hebben

Stap 2

Stel zelf de bloemen samen zoals jij dat mooi vindt. Ik ging zelf voor het kleurpallet roze/wit, maar je kan natuurlijk ook andere bloemen halen. Net wat je zelf mooi vindt 🙂

Pink it is!

Stap 3

Wikkel het kleinere touw om de hals van de vaasjes heen. Je kan trouwens er ook voor kiezen om de gehele vaasjes in touw te wikkelen, dan moet je wat extra touw erbij halen. Knip een groot stuk touw af, omdat je straks ook nog het touw aan de tak moet ophangen. Leg het begin met je vinger vast om de hals en begin hier het touw omheen te wikkelen. Sluit af met een lusje waar je een knoopje van maakt.

Zorg dat je een stevige knoop maakt, nadat je het touw door het lusje hebt getrokken.

Stap 4

Als het goed is, heb je nu alle vaasjes ingewikkeld met het touw. Ik begon met 5 vaasjes, maar kwam er later achter dat ik 3 vaasjes mooier vond. Schat dus goed de grote van de tak in en of je juist van simplistisch of meer volheid houdt qua hoeveelheid glaasjes aan de tak.

Tadaa!

Stap 5

Pak het grotere touw en knip een groot stuk af. Om te bepalen hoe groot stuk touw je moet afknippen, is het handig om even te bepalen hoe groot de ‘driehoek’ moet worden van het touw waaraan de tak hangt. Dit kan je doen door even te kijken naar de plek waar je de tak wilt ophangen. Hou er rekening mee dat de glaasjes er nog onder moeten komen hangen

Kijk hoe groot de de ‘driehoek’ wilt laten worden.

Stap 6

Wikkel een deel rond het ene uiteinde van de tak op dezelfde manier zoals de vaasjes en doe dit vervolgens ook aan het andere uiteinde van de tak. Zorg dat het goed vast zit!

De knoop waarmee je het touw vastmaakt

Stap 7

Hang de tak op. Ik gebruikte een hamer en spijker, omdat ik zelf geen boormachine heb. Maar je kan uiteraard ook een boor en een schroef gebruiken hiervoor. Zorg wanneer je een spijker gebruikt, dat je deze er iets schuin omhoog inslaat, zodat het touw er niet af kan glijden. Hierna kan de je glaasjes eraan ophangen.

Bepaal waar je de tak hangt

Stap 8

Wikkel de glaasjes met het draad om de tak heen, op de zelfde manier zoals je eerder gedaan hebt. Je kan eventueel ‘spelen’ met de lengte van de touwtjes, door het ene glaasje hoger dan het andere glaasje te hangen.

Stap 9

En je hebt je eigen bloemen tak! Ik heb hem zelf boven mijn bed hangen en vind de witte muur een stuk leuker geworden. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je vragen? Laat gerust een berichtje achter!

Veel knutsel plezier gewenst!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *