ONDERNEMEN

POWER GIRLS! #GERLINDA

Ondernemen als je chronisch ziek bent? Yes you can! Verschillende volgers van Beterschap Gewenst laten zien dat je ondanks je aandoening, een eigen bedrijf kan runnen. Deze keer is Gerlinda (21 ) aan het woord, die haar eigen webshop runt.

Meet Gerlinda! Gerlinda is 21 jaar, woont op de Veluwe en is gelukkig met haar vriend. Ze is gek op creatief bezig zijn, jong kinderen en thee drinken. Daarnaast vindt ze het heerlijk om thuis
te zijn en met vriendinnen af te spreken.


Gerlinda heeft het Prikkelbare Darmsyndroom. “Dit houdt in dat je op momenten ineens een heftige aanval kunt krijgen met buikkrampen. Daarnaast heb ik een streng dieet waar ik mij aan moet houden om zo min mogelijk buikkrampen te krijgen.”


Ondanks haar aandoening heeft deze bezige bij haar eigen bedrijfje. “Mijn bedrijfje heet By Glin. In de periode dat het niet goed ging met mijn gezondheid, ging ik op zoek naar een hobby. Ik ontdekte dat haken hip was en leuk vond om te doen en ik begon bijtringen te haken en te verkopen. Dit liep leuk, dus kwam het idee in mij op om het uit te breiden naar een instagram-account. Ook ben ik gek op boeken en kringlopen, dit zie je ook terug op mijn account voor
leuke prijsjes. Inmiddels ben ik ingeschreven bij Kamer van Koophandel en is mijn bedrijfje officieel! Zo leuk!”

Gerlinda’s droom is uiteindelijk om een webshop te hebben met allemaal leuke (kraam)cadeautjes, waaronder handgemaakte producten. Een droom die ze ondanks haar aandoening in de toekomst waar wil maken: “Voor mij is de combinatie van een aandoening hebben en ondernemen echt heel fijn! Ik kan mijn eigen tijd indelen. Als ik mij goed voel, krijg ik energie van mijn bedrijfje. Voel ik mij even minder goed, dan doe ik rustiger aan en denk ik eerst aan mezelf. Soms is werken vanuit je bed zelfs een optie!”


Ben jij op zoek naar een leuk(kraam)cadeautje? Gerlinda vindt het leuk om je te helpen en denkt graag met je mee! Wil je meer weten over de producten die Gerlinda maakt? Je kunt haar vinden op Instagram onder de naam by_glin en op Facebook via haar pagina By Glin.

PS: Leuk nieuws! Gerlinda zal Beterschap Gewenst! ondersteunen bij het schrijven van blogs. Deze topper wilde iets betekenen voor de blog en gaat zich richten op interviews. Jullie zullen Gerlinda dus vaker voorbij zien komen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *