ONDERNEMEN

POWER GIRLS! #NIKKI

Ondernemen als je chronisch ziek bent? Yes you can! Verschillende volgers van Beterschap Gewenst laten zien dat je ondanks je aandoening, een eigen bedrijf kan runnen. Deze keer is Nikki (32) aan het woord, die haar eigen webshop runt.

Nikki is 32 jaar oud en woont in Roosendaal, samen met haar man en twee katten. Ze is officieel nog in dienst als apothekersassistente, maar zit sinds een jaar in de ziektewet. Daarnaast heeft ze een eigen webshop: Awareness Warriors!

”Ik ben sinds 1 juni eigenaar van het bedrijf Awareness Warriors. Dat is een bedrijf dat via kleding (en later ook accessoires) stigma’s omtrent chronisch ziek zijn wil verminderen. Het is een idee dat spontaan tot me gekomen is in een droom. Ik deed een dutje, werd wakker en dacht: maar dat is een haalbaar idee! Ik heb dit toen met mijn man overlegd en ook hij zag er wel wat in. ”

”Ik ben toen direct aan de slag gegaan met de eerste ontwerpen. Het was nog lastig kiezen, want ik had ideeën in overvloed. Ik heb toen ons vakantiegeld geïnvesteerd in een eerste voorraad. Op vakantie gaan zou namelijk toch niet gaan lukken.”

Nikki heeft het hypermobiliteitssyndroom, fibromyalgie en psoriatische artritis (en daarnaast ook de huidklachten). Neveneffecten zijn onder andere het prikkelbare darm syndroom, migraine en chronische vermoeidheid.

‘’Hypermobiel ben ik al mijn hele leven, en sinds mijn 15e ervaar ik daar ook klachten van. Fibromyalgie is daar weer een effect van en is gediagnosticeerd toen ik 21 was. De chronische artritis is officieel gediagnosticeerd toen ik 31 was.  ‘’  

Verder is voor Nikki het hebben van een eigen bedrijf de ideale uitkomst.

‘’Zoals ik al eerder zei ben ik ook nog in loondienst in de apotheek. En hoe leuk ik het ook vind, het is lichamelijk te zwaar geworden en zal ik binnenkort waarschijnlijk hiervoor worden afgekeurd.Maar het zit niet in mijn aard om stil te zitten. Daarnaast verveelde ik me ook nog eens heel erg door het thuis zitten, maar zocht ik wel iets waarbij ik ook gewoon “ziek kon zijn”. Dat houdt in dat ik graag mijn eigen uren in wil kunnen delen en even pas op de plaats kan maken als dat nodig is. ”

”Awareness Warriors doe ik vanuit huis. Vanuit mijn bed als het nodig is. Een groot gedeelte van mijn werk speelt zich op social media af, wat perfect uit te voeren is vanuit mijn bed. Omdat ik pas net begonnen ben is het ook nog goed te doen met bestellingen. Dit kost me nog weinig tijd, maar ik heb al wel uitgedokterd hoe ik dit ga doen als dit meer wordt. Hulp van vrienden en familie is daarin key. ‘’

Nikki is haar bedrijf om 2 redenen begonnen: iets te doen te hebben én daarbij iets kunnen betekenen voor anderen.  ‘’Met mijn producten mensen iets bij kunnen brengen. Mensen een hart onder de riem te steken. Laten weten dat niemand alleen staat. Stigma’s breken omtrent het chronisch ziek en/of disabled zijn.  ‘’Hoewel mijn tees nu redelijk generiek zijn, wil ik me in de toekomst ook kunnen gaan focussen op bepaalde ziektes en aandoeningen. Dit zodat er een product voor iedereen is. ‘’

Wil je meer weten over Nikki en haar bedrijf? Haar webwinkel is te vinden op www.awarenessarriors.org. Daarnaast is ze voornamelijk actief op Instagram: @awareness.warriors. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *