ONDERNEMEN

POWER GIRLS! #FENNA

Ondernemen als je chronisch ziek bent? Yes you can! Verschillende volgers van Beterschap Gewenst laten zien dat je ondanks je aandoening, een eigen bedrijf kan runnen. Deze keer is Fenna (23) aan het woord, die haar eigen blog en studio heeft.

Meet business babe Fenna! Deze dame is 23 jaar en studeert hbo-communicatie in Tilburg (ze is inmiddels nu bezig met afstuderen!). Ze is gek op een goed boek lezen, schrijven, een gezellig dagje met vriendinnen shoppen, sushi eten, fotograferen en snowboarden. Ook is ze geïnteresseerd in alles wat met social media te maken heeft en mag je haar wakker maken voor een reis de bergen (het liefste als er sneeuw ligt).

Daarnaast ben is Fenna ook chronisch ziek. ‘’Ik heb namelijk 30% minder longinhoud, de longziekte BPD, scoliose en een prikkelbare darm. Ik blog nu al bijna drie jaar onder de naam Hou Het Luchtig, hier schrijf ik over positief (leren) leven met een chronische ziekte. Dit doe ik door in mogelijkheden te denken en mijn verhaal te delen om anderen te inspireren. Door mijn blog leer ik steeds beter accepteren wat mijn lichaam wel en niet kan, ik schrijf het letterlijk van mij af.’’

‘’Door Hou Het Luchtig heb ik ook zoveel leuke en dappere mensen mogen ontmoeten, online en offline, dat zorgt ervoor dat ik weet dat ik niet alleen ben. Ik laat via mijn blog, maar ook veel via Instagram, veel van mijn dag zien en waar ik mee struggle, maar vooral hoe ik het oplos. Ik probeer mensen te helpen herinneren aan wat je allemaal wel kan ondanks dat je moe bent of pijn hebt en dat je niet alleen bent. Positief (leren) leven, elke dag weer, dat is mijn uitdaging en mijn kracht.’’

Fenna heeft haar eerste bedrijf Hou Het Luchtig in mei 2018 ingeschreven bij de KvK. Toen ze steeds meer aanvragen kreeg voor samenwerkingen is ze Hou Het Luchtig als onderneming gaan zien. ‘’Hou Het Luchtig begon echt als een hobby, schrijven & mijn verhaal delen. Maar gelukkig gaat het nog steeds goed het groeit mijn blog nog maandelijks. Dit was een heel mooi opstapje voor mijn tweede bedrijf. Begin 2019 heb ik ook Studio Luchtig gelanceerd om mijn kennis die ik heb opgedaan door mijn blog en mijn studie met ondernemers te delen. Ik richt mij op online communicatie en content creatie. Ik maak bijvoorbeeld content voor Facebook- en Instagram pagina’s voor bedrijven, schrijf stukken tekst voor websites of magazines en als Insta Fotograaf maak ik foto’s voor en van iedereen die zijn Instagram feed wil verbeteren.’’ 

Fenna (23) ”Ondernemerschap zit in mijn genen.”

En het ondernemen heeft Fenna niet van een vreemde! ‘’Mijn ouders zijn ondernemers, tot eind 2018 heb ik bij hun in de winkel gewerkt als bijbaan (naast mijn studie). Toen ik het zelfvertrouwen kreeg dat ik voor minder uur, meer geld kon verdienen met mijn kennis en ervaring ben ik mij gaan focussen op het ondernemen. De voordelen zijn dat ik geen rekening hoef te houden met standaardtijden en werkdagen, als ik mij zaterdag goed voel dan kan ik werken, extra of in plaats van een andere dag. Ook heb ik zo de mogelijkheid om tussen de middag te slapen of eerder op te houden wanneer mijn energie laag is. Op deze manier past mijn werk optimaal bij mijn gezondheid en mijn manier van leven. Ik leer steeds beter om de vrijheid die ondernemen mij geeft te pakken. Je creëert toch een routine en dat is soms lastig om los te laten. Maar zonder die routine is een dag ‘spijbelen’ veel minder leuk. Ook besteed ik soms wat grote projecten uit, dan vraag ik vriendinnen die dezelfde studie doen of ze me willen helpen, op deze manier kan ik naast mijn studie makkelijker grote projecten oppakken indien ik die leuk vind. ‘’

Fenna’s volgende stap binnen haar bedrijf is het hebben van een boekhouder! ‘’Ik moet nog een jaar studeren, dit is mijn laatste jaar, juni 2020 ben ik als het goed is klaar en dan wil ik verder gaan met mijn bedrijven. Mijn doel is dus fulltime te ondernemen. Daarnaast hoop ik dat ik met Studio Luchtig nog meer bedrijven en ondernemers kan helpen met hun online zichtbaarheid. Mijn doel is niet per se mijn bedrijven groter maken en meer personeel aan te nemen. Wel is mijn doel dat mijn bedrijven kunnen blijven doorgaan als ik een tijdje uit de running ben door mijn ziekte.’’

Meer weten over Fenna en haar werk? Volg Hou Het Luchtig  op Instagram: @houhetluchtig en volg Fenna via haar website: www.houhetluchtig.nl. Ben je nieuwsgierig naar Studio Luchtig en haar diensten en tarieven? Neem dan een kijkje op de website: www.studioluchtig.nl.

Heb jij zelf je eigen onderneming? En lijkt het je leuk om een keer geïnterviewd te worden door deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@beterschapgewenst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *