CHRONISCH ZIEK ZIJN

Wist jij dat één op de vier jongeren in Nederland chronisch ziek is? Als jij dit lees bent je waarschijnlijk die dikke pechvogel die een chronische ziekte heeft of ken je iemand in je omgeving die chronisch ziek is.

Toch is er online helaas weinig algemene informatie te vinden over het hebben van een chronische ziekte als je jong bent. Beterschap Gewenst is een online platform voor jongeren met een chronische ziekte, om elkaar zo verder te kunnen helpen. Op deze website wordt er op een luchtige manier informatie rondom chronisch ziek zijn besproken. Ook vind je er ervaringsverhalen van jongeren met een chronische aandoening. Niets is te gek om te bespreken!

Achter de schermen

Mijn naam is Lynn en in 2019 heb ik Beterschap Gewenst opgericht. Door mijn immuundeficiëntie loop ik regelmatig tegen andere vraagstukken aan dan mijn leeftijdgenoten. Hoe ga je om met een chronische ziekte? Hoe verdeel je je tijd en energie? En hoe ziet je toekomst eruit? Na flink wat speuren merkte ik dat er fantastische blogs online te vinden die chronisch ziek zijn behandelen. Vaak zijn deze echter specifiek gericht op één bepaalde ziekte en ontbrak er een platform waarbij er algemene informatie wordt besproken om een luchtige manier. Beterschap Gewenst behandelt diverse onderwerpen rondom het hebben van een chronische ziekte. Niks geen zielige verhalen of suffe onderwerpen. Beterschap Gewenst speelt in op de doelgroep door alle onderwerpen bespreekbaar te maken en vanuit het perspectief van jongeren te schrijven.

Yep, it’s me!

Contact

Beterschap Gewenst is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen of ideeën. Heb jij een onderwerp met betrekking tot chronisch ziek zijn wat jij graag behandeld zou zien worden op de website? Of wil je meewerken? Stuur dan gerust een mailtje naar info@beterschapgewenst.nl.